When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence
~Ansel Adams

Iris

Welkom! Ik ben Iris Schaart, gespecialiseerd in fotoreportages van mens en dier op locatie. Daarnaast trainer/docent van een divers aanbod van gezellige fotoworkshops en foto activiteiten voor iedereen die meer wil leren over fotografie in de regio Katwijk/Leiden en daarbuiten. Ik ga graag op stap met mensen die net als ik genieten van fotografie.

Ik ben gefascineerd door foto’s en beelden. Een goede foto opent binnen een seconde een wereld van emoties. Daar kunnen woorden niet tegenop. Onze wereld is niet meer voor te stellen zonder foto’s en beelden: in kranten en magazines, op het internet, vitrines, draagtassen etc. We ontvangen binnen seconden foto’s van de andere kant van de wereld en we kijken zonder er ooit zelf te zijn geweest met belangstelling naar prachtige beelden van onze aarde en het universum. Foto’s zijn magisch, vind je niet?

Niemand wil nog zonder foto’s en daarom leren we fotograferen zoals we leren spreken en schrijven. Fotografie is een communicatiemiddel met een eigen beeldtaal. In de loop van de geschiedenis domineerden woorden en teksten, tegenwoordig domineren beelden. Ik maak mensen die meer willen leren over digitale fotografie en fotograferen met een spiegelreflex camera graag enthousiast over de geweldige mogelijkheden van digitale camera’s en beeldtaal. Of het nu een trotse moeder is die graag een foto dagboek maakt om de persoonlijke herinneringen van haar gezin vast te leggen of een ondernemer die wil leren hoe hij pakkende en kwalitatief goede beelden maakt voor zijn website of webshop.

Ik ben opgeleid tot digitaal fotograaf via een basisopleiding van de Fotoacademie en een vervolg studie aan de School voor Fotografie in Breda en diverse aanvullende workshops die ik nog steeds graag volg. Niks leuker dan samen met andere fotoliefhebbers te experimenteren!

Na vele jaren gewerkt te hebben als coach en trainer op gebied van communicatie steek ik sinds 2011 mijn talent voor presenteren met veel plezier in het geven van foto cursussen en workshops. Daarnaast werk ik als docent fotografie bij het Rijnlands Lyceum, The American School, The British School en de Volksuniversiteit in Katwijk. Een impressie van mijn fotografie is te zien in het portfolio op deze site. Ik hou van natuurlijke foto’s, echte emoties en het vastleggen van bijzondere momenten en herinneringen. Ik werk het liefst met natuurlijk licht en fotografeer daarom graag op locatie.

Iris Schaart

 

fotografieworkshop