Een kleurrijke dag vogelfotografie

 

Na wat snedige opmerkingen over het vliegtuig wrak in mijn vorige blog bericht, dat er helemaal niet uitzag als klaar voor welke vlucht dan ook, heb ik mijn licht eens op gestoken bij onze gevederde vrienden in het Avifauna. Tijdens een dagje uit in de zomervakantie met mijn kinderen even heerlijk vrij fotograferen omdat het mag en gewoon ontzettend leuk is. In geklemd tussen bloedserieuze vogelaars en vogelfotografen heb ik genoten van een zeer kleurrijke en uitdagende dagje vogelfotografie.

De ene nog prachtiger en kleurrijker dan de andere en terwijl ik daar met open mond rondstruin in de volières en het ene na het andere prachtige fotomodel op foto vastleg, kan ik mij niet aan het gevoel onttrekken dat ik niet serieus wordt genomen en stiekem uitgelachen wordt.

Misschien niet door de andere fotografen, maar deze vogel dreef voor mijn gevoel echt te spot met mij!

Bij deze uil was het niet duidelijk of ik hem nu in het vizier had of juist andersom! Er werd letterlijk op mij neer gekeken!

Toch wilde ik nog een laatste poging van de ultieme actiefoto van een roofvogel in volle vlucht. Wie anders is heer en meester van het luchtruim? Helaas ben ik nog niet in het bezit van een 600mm lens zoals de fotograaf naast me die als een jager met een mitrailleur de roofvogels ‘schoot’. Nee, ik heb geduldig zitten wachten, juiste compositie, juiste moment en dan klik éénmaal op het ultieme moment afdrukken. Weer een dag volop kunnen oefenen op dierlijke modellen, zodat ik weer helemaal scherp ben voor nieuwe opdrachten van dierenliefhebbers die een unieke reportage en dierbare herinnering willen van hun eigen paard, hond, kat of vogel. Een dagje mee opstap en zelf ervaren hoe leuk vogelfotografie is kan natuurlijk ook tijdens een van de workshops van Iris Schaart Fotografie.