Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Basiscursus fotografie

maart 5 @ 7:15 pm - maart 26 @ 9:45 pm

 

 

basiscursus fotografie

Leer je camera zelf instellen en veel beter fotograferen in 4 lessen tijdens de basiscursus fotografie

Ook jij kunt snel en eenvoudig foto’s maken waar je écht trots op bent. Zonder voorkennis en ook als je niet technisch bent. Kijk je jaloers naar mooie foto’s van anderen en denk je hoe doen zij dat? Je hebt een goede camera gekocht, maar als je eerlijk bent staat deze op de automatische stand. Je weet dat er veel meer in zit, maar van de handleiding snap je niet veel.

Wil je JOUW creativiteit voluit kunnen inzetten en je verhaal of product onder de aandacht brengen, zonder dat de techniek je in de weg staat?

Als jij een doener bent en droomt om zelf prachtige foto’s te maken, maar je bent niet technisch en je weet niet hoe je dat voor elkaar krijgt met jouw camera.

Dan ben je hier op de juiste plek!

Het is nu tijd om de mogelijkheden van je camera te ontdekken. Niemand kan beter jouw verhaal in beeld brengen dan jijzelf. Met de steeds betere digitale camera’s en de juiste kennis kun je prima zelf prachtige foto’s maken. Daarvoor is geen jarenlange studie meer nodig. Ik leer je met veel persoonlijke aandacht en hulp bij het instellen van je camera binnen enkele uren foto resultaten bereiken waar je vrienden jaloers op zijn.

Meld je vandaag nog aan voor deze populaire basiscursus fotografie en ervaar hoe verslavend leuk fotografie is en wat je met jouw foto’s kunt betekenen voor anderen terwijl jij bezig bent met plezier hebben en bijzondere momenten in het leven vast te leggen.

Is deze basiscursus wat voor mij?

✓ Je vindt foto’s maken leuk

✓ Je weet dat er meer mogelijk is met je camera, maar hoe?

✓ Je hebt (net) een nieuwe camera

✓ Je vraagt je vaak af hoe een mooie foto tot stand is gekomen

✓ Je hebt geen zin in ingewikkelde technische uitleg

✓ Je wilt meer doen met je foto’s, maar je twijfelt of ze goed genoeg zijn

✓ Je wilt foto’s die opvallen, goed van scherpte zijn, mooi van kleur en niet te licht of te donker en bovenal mooi om naar te kijken

6 8

Deze populaire en praktische basiscursus fotografie in Katwijk is voor iedereen die de basistechnieken van het fotograferen (nog) niet helemaal onder de knie heeft en in een rustig tempo de fijne kneepjes wil leren. Heb je een mooie digitale fotocamera maar gebruik je bijna altijd de automatische stand? Benieuwd waar al die knoppen voor zijn en hoe je zelf controle krijgt over het resultaat? Dan is deze basiscursus fotografie in Katwijk echt iets voor jou!

Leer in deze praktijkgerichte doe-cursus je spiegelreflex camera of systeem camera in een rustig tempo goed beheersen. De huidige digitale camera’s zijn zeer geavanceerd, maar het is je wellicht al opgevallen dat je camera toch niet altijd doet wat jij precies wilt. Waarom zijn foto’s soms niet scherp? Hoe zorg je ervoor dat foto’s goed belicht zijn en niet te donker of juist te licht? Waarom kloppen de kleuren soms helemaal niet? Hoe maak je een mooie foto van kinderen of dieren die nooit stil zitten? Als je in de gebruiksaanwijzing van je camera een antwoord probeert te vinden, raak je snel gefrustreerd.

De basiscursus digitale fotografie van Iris Schaart leidt jou op een gezellige, vlotte en begrijpelijke wijze langs de belangrijkste onderwerpen om goed te leren fotografen. In 4 lessen gaan we in op de belangrijkste theorie door middel van duidelijke voorbeelden en oefenen in de praktijk door middel van foto opdrachten. Meld je aan voor een antwoord op al je vragen over fotografie!

Inhoud en opzet

We starten met een korte introductie van de werking van een digitale camera. Daarmee ben je verzekerd dat alles goed staat en begrijp je waar het voor dient. Alle belangrijke onderwerpen en termen binnen de fotografie worden behandeld: licht, belichting, sluitertijd, diafragma, ISO waarden, witbalans, histogram, scherptediepte en bewegingsonscherpte. Verder ontdek je hoe je jouw foto’s een betere compositie en een sterkere inhoud geeft. Je wordt wegwijs gemaakt in de cijfers, letters en meldingen op je camera. Zodat je aan het einde van de cursus precies weet hoe jij je camera zelf kunt instellen. Er wordt rekening gehouden met de onervaren gebruiker door in begrijpelijke taal te praten.

Tijdens de cursus leer je hoe je zorgt voor scherpe foto’s, je foto’s bewust lichter of donkerder maken, beweging laten zien, fotograferen in het donker zonder flitslicht en de achtergrond onscherp maken. Ieder onderwerp begint met een uitleg en demonstratie. Daarna gaan de vingers aan de knoppen en maken je testfoto’s. Daarnaast krijg je een foto opdracht mee waar je thuis mee aan de slag gaat en die de les erna wordt besproken. Op deze manier leer je niet alleen van je eigen foto’s, maar ook van die van de andere cursisten.

Wat heb je nodig?

Het enige dat je voor deze basiscursus fotografie nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera’s zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een compact camera hebt, een spiegelreflex of een model ertussenin. Zolang je maar de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen.

We fotograferen deze cursus afhankelijk van het weer ook op een buiten lokatie.

Duur

Drie bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.15 – 21.45 uur en één praktijkles op zaterdagochtend 9.30 – 12.00 uur

Aantal deelnemers

De basiscursus heeft kleine groepen van maximaal 7 cursisten per cursus zodat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

Cursusdata

Start  Dinsdag 5 maart 2019  |  19.15 – 21.45 uur

Bijeenkomsten: 5 mrt,  12 mrt, 23 mrt (zat)  & 26 mrt

 

Eerstvolgende basiscursus fotografie

Maandagavond   |   25 maart tot 15 april  (zat 13 april praktijkles)

Prijs

  • Deelname basiscursus: 179,- euro inclusief  BTW, thee/koffie & cursusmateriaal
  • Studenten/jongeren tot 21 jaar zijn vrijgesteld van BTW en betalen 148,- euro
  • De cursuskosten zijn fiscaal verrekenbaar voor o.a. ondernemers en freelancers

Het volledige bedrag dient voor aanvang van de eerste les voldaan te zijn. Na inschrijving ontvang je een bevestiging.

 

Fotografie cursus vol of interesse in een andere dag/startdatum? Schrijf je vrijblijvend in op de reservelijst via het contactformulier of overweeg privé les.

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe startdata, cursussen en workshops? Stuur een vrijblijvende mail.

Gegevens

Begin:
maart 5 @ 7:15 pm
Einde:
maart 26 @ 9:45 pm

Locatie

Katwijk
Nederland

Organisator

Iris Schaart
Telefoon:
06 44571436
E-mail:
info@irisschaartfotografie.nl